Creative Entrepeneurship Sessions

creative entrepreneurship sessies Flanders DC organiseert in elke Vlaamse provincie een reeks van 6 infosessies. De Creative Entrepreneurship Sessions richten zich specifiek tot mensen die willen starten of reeds actief zijn in de creatieve sector. De sessies zijn gratis, maar wegens het beperkt aantal plaatsen is inschrijven verplicht!

Ik zal in elke provincie de eerste sessie voor mijn rekening nemen. In de eerste sessie proberen we een overview te bieden van het volledige programma. Het motto is: eerst tonen we het bos, nadien kan je de bast van elke individuele boom bestuderen in de volgende sessies.

SESSIE 01

Van creatief idee naar product/dienst

Van zodra je je creatieve activiteit niet meer alleen als een hobby ziet, maar ook objecten/diensten wil verkopen of er zelfs wil van leven, bots je automatisch op een berg vragen. Is er een markt voor mijn creaties? Hoe duur moet ik mijn product/dienst verkopen? Hoe kan ik mijn idee├źn beschermen? Hoe moet ik mezelf promoten? In deze eerste sessie worden de belangrijkste hindernissen op het bochtige pad van idee of hobby naar (bij)beroep op een rijtje gezet en geven we een eerste aanzet van hoe je ze kan overwinnen.

Kalender

29/10/12 (19u-21u) – Leuven – Flanders DC
30/10/12 (19u-21u) – Gent – Timelab
31/10/12 (19u-21u) – Antwerpen – locatie nog te bepalen
05/11/12 (19u-21u) – Genk – C-Mine: schrijf gelijklopend je plan met ST-artSTROOM
06/11/12 (19u-21u) – Kortrijk – Buda Fabriek

Andere sessies:

Sessie 02: Je creaties presenteren en een netwerk opbouwen
Sessie 03: Werken aan je communicatie
Sessie 04: Hoe bepaal je je prijs
Sessie 05: Ken je rechten
Sessie 06: Plannen voor de toekomst

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply